Argentijns lagerhuis geeft groen licht aan de wet die prioriteit geeft aan nationale overheidsaankopen

De Kamer van Afgevaardigden van Argentinië heeft vandaag een halve sanctie opgelegd aan een wet om de nationale productie te begunstigen bij aankopen door de staat, geïnformeerde bronnen van de overheid.

Buenos Aires, 22 november (EFE) .- De Kamer van Afgevaardigden van Argentinië heeft vandaag een halve sanctie opgelegd aan een wet om de nationale productie te begunstigen bij aankopen door de staat. Overheidsbronnen.

Het initiatief, "Koop Argentinië" genaamd, zal nu in de Senaat worden gestemd, waar het uiteindelijk kan worden goedgekeurd na ontvangst in de Kamer van Afgevaardigden - De Tweede Kamer - 188 stemmen voor, waaronder die van Kirchnerism, en vier stemmen tegen, van linkse wetgevers.

Een van de belangrijkste punten van de wet is de toename van de marges van voorkeur voor Argentijnse goederen, van 7% tot 15% voor kmo's en van 5% tot 8% voor grote bedrijven; bij het bieden voor goederen die niet in het land zijn geproduceerd, of het opzetten van een nationaal ontwikkelingsprogramma voor leveranciers.

Daarnaast zullen ze worden gereserveerd voor aanbiedingen van Argentijnse bedrijven bij aankopen van overheidsdiensten tot 1,3 miljoen pesos (ongeveer 74.000 dollar) in het geval van goederen en 100 miljoen pesos (ongeveer 5,7 miljoen dollar) in woningbouwprojecten en openbare gebouwen.

Evenzo zal er een kans zijn om zijn aanbod in competities aan nationale kmo's te verbeteren in aankopen van minder dan 20 miljoen pesos (ongeveer 1,1 miljoen pesos). dollars).