Argentinië erkent het aanbod in de straat van wettige valutawissel

De Argentijnse centrale bank heeft vandaag besloten om het aanbod op de openbare weg van diensten toe te staan �??�??valuta's in juridische vorm te wijzigen, op officiële bronnen geïnformeerd.

Buenos Aires, 23 november (EFE) .- De Argentijnse Centrale Bank besliste vandaag om het aanbod op de openbare weg van diensten toe te staan �??�??om legaal van valuta te wisselen, geïnformeerde bronnen officiële.

De maatregel werd aangenomen door het bestuur van de monetaire autoriteit, die vanaf nu huizen en wisselkantoren toestaan �??�??om op straat de realisatie van wisseltransacties.

Zoals gemeld door de Argentijnse centrale bank in een verklaring, moeten de promotoren van de wisselkantoren een kledingstuk of een identificerend teken hebben dat Geef uw link naar het huis of agentschap in kwestie aan.

Deze promotors mogen wisseltransacties rechtstreeks op de openbare weg uitvoeren of de diensten van de entiteit aanbieden zou veranderen zodat ze later in een van hun gebouwen kunnen worden gemaakt.

Tot nu toe vonden juridische transacties van dit type alleen plaats binnen banken en wisselkantoren, hoewel in de straten zijn altijd mensen geweest die informeel valutawissel aanbieden en worden in de volksmond "jonge boompjes" genoemd.

De centrale bank voerde aan dat met deze maatregel wordt gezocht "de toegang van toeristen en het grote publiek tot legale ruiloperaties vergemakkelijken".

"De legale activiteit van verandering is erg onderontwikkeld in Argentinië, met slechts 16 huizen en 20 uitwisselingsbureaus, in vergelijking bijvoorbeeld met Peru (1.242 forextraders, 1.045 uitwisselingskantoren) of Colombia (1.436 uitwisselingsprofessionals), "aldus de verklaring.