AT & T verdedigt dat de fusie met Time Warner de prijs van televisie zal verlagen

De AT & T-groep wil voor de rechter 'zo snel mogelijk' zijn fusie met Time Warner verdedigen, nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie een rechtszaak tegen de rechtbank heeft aangespannen. operatie, die volgens de telecommunicatiegroep de televisieprijzen zal verlagen.

New York, 21 november (EFE) .- De AT & T-groep wil voor de rechtbank "zo snel mogelijk" haar fusie met Time Warner verdedigen, nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie een rechtszaak tegen de operatie, die de telecommunicatiegroep verdedigt, de televisieprijzen zal verlagen.

"We willen zo snel mogelijk naar de rechter stappen", zei de advocaat vandaag. Dan Petrocelli, leider van het juridische team van AT & T, die de leiding heeft over de verdediging van een fusie die in het vizier is van het bestuur van Donald Trump.

Het ministerie van Justitie kondigde maandag aan dat het een rechtszaak had aangespannen om de aankoop van de Time Warner-groep door AT & T, aangekondigd op 22 oktober 2016, te blokkeren in een transactie met een waarde van 85.400 Miljoenen dollars.

Volgens de autoriteiten kan deze fusie de prijzen van de aangeboden services verhogen en mogelijk makers van inhoud blokkeren. distribueer ze zonder extra kosten te betalen.

Vanaf het moment dat de fusie werd aangekondigd, gaven de autoriteiten aan dat ze de operatie "zorgvuldig" zouden onderzoeken.

Vandaag, de De Amerikaanse president Donald Trump, die tegen verslaggevers sprak voordat hij naar Florida reisde, zei dat hij persoonlijk altijd dacht dat deze operatie "niet goed is voor de land. "

In een interview met CNBC financiële kanaal, Petrocelli drong vandaag aan dat" geen geloofwaardig bewijs "op waarschuwingen van de autoriteiten.

" Deze fusie zal leiden waarin de prijzen van kabel- of televisierekeningen dalen, "voegde de advocaat toe, die Trump kwam verdedigen in verschillende rechtszaken over de seminars die werden aangeboden door een universiteit die Het draagt �??�??zijn naam.

AT & T benadrukt dat het een "verticale fusie" is die twee bedrijven verenigt die niet rechtstreeks concurreren in hun bedrijfsgebieden.

Petrocelli herinnerde eraan dat de De laatste keer dat de Amerikaanse autoriteiten een beroep deden op de rechtbanken voor een verticale fusie, was tijdens het bestuur van Richard Nixon (1969-1974).

Zodra de De aankondiging van het ministerie van Justitie, de topman van AT & T, Randall Stephenson, werd voorgesteld op een persconferentie, samen met Petrocelli, om zijn positie te verdedigen.

"Laten we meedoen in dit om te winnen, "zei Stephenson." Het tart logica en is ongekend ", voegde de president en chief executive van de grootste telecommunicatiegroep in de Verenigde Staten toe. United.

AT & T herhaalt dat er in de sector zoveel veranderingen zijn geweest dat het moeilijk is om een �??�??aanbod te concentreren op een paar handen, en heeft als voorbeeld de opkomst van bedrijven zoals Netflix, Amazon of YouTube, een dochteronderneming van Google.

"Wat we proberen te doen is een platform bouwen waarmee we met hen kunnen concurreren", zei Stephenson eerder deze maand.

kondigde de vraag aan, analisten lijken de reden aan het bedrijf te geven. Industrie-expert Frank Louthan.

De vraag heeft geen speciale impact op de aandelenmarkt. laag, rekening houdend met het feit dat dit jaar de aandelen van het bedrijf tot nu toe 19% hebben verloren.

En in het geval van Time Warner eindigden hun aandelen met een voorschot van 2,09%, geaccumuleerde afname in dit jaar van 7,26%.

Zonder de reden rechtstreeks aan de regering te geven, merken sommige analisten op dat de risico's effectief zijn wanneer de fusie is voltooid De rechten van consumenten kunnen worden geschaad.

En dit komt omdat, zoals Craig Moffett beweert, 70% van de inhoud van Time Warner wordt gebruikt op andere platforms dan AT & T.

"Zolang AT & T leverancier van zijn directe concurrenten wordt, heeft het de prikkel om de prijzen te verhogen," zei Moffett.

Bovendien zijn de problemen die zich voordoen Het vinden van deze fusie kan een struikelblok zijn voor andere soortgelijke operaties, inclusief de eerste scores van de 21st Century Fox-groep om een �??�??deel van hun assets.

"Zeker, dit koelt elke overeenkomst die in de mediasector kan bestaan, af," zegt James Paulsen van Leuthold Group.