Avianca kondigt een geleidelijk herstel van de werking en een proces voor piloten aan

Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca heeft vandaag aangekondigd dat het plan operationeel herstel na het einde van de pilots zal treffen "geleidelijk" en het uitvoeren van een "disciplinaire proces" elke vlieger

Bogotá, 10 november (EFE) .- De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca heeft vandaag aangekondigd dat het operationeel herstelplan na het einde van de pilotstop "geleidelijk" zal worden uitgevoerd en dat het een "Disciplineringsproces" naar elke vlieger.

"De luchtvaartmaatschappij erkent dat de terugkeer van de piloten is een stap in de goede richting," zei Avianca in een verklaring.

De luchtvaartmaatschappij Hij sprak zich uit nadat de leden van de Colombiaanse Vereniging van Civiele Aviators (Acdac) vanochtend de opschorting bekendmaakten van de stopzetting van activiteiten die ze 51 dagen geleden hadden en hun voornemens om volgende maandag weer aan het werk te gaan.

Avianca verzekerde dat elke piloot van de Acdac "een proces zal volgen om te garanderen dat zijn herplaatsing gebeurt volgens de normen van strengheid operationeel "vastgesteld door de luchtvaartmaatschappij en de collectieve overeenkomst, en dat" het operationele herstelplan geleidelijk zal worden uitgevoerd. "

Hij wees er ook op dat vastgelegd in de arbeidswetgeving en de interne regels van de organisatie, zal worden gevolgd "als een gepast disciplinair proces voor elke piloot", zoals is gedaan voor degenen die "weer aan het werk zijn en ze vliegen momenteel. "

De staking van 702 piloten, gelijk aan de helft van Avianca's luchtvaartpersoneel, begon op 20 september om betere lonen te eisen en andere arbeidsvoordelen.

De gesprekken van de partijen, met de bemiddeling van het Ministerie van Arbeid, braken dagen later toen de piloten het aanbod van Avianca voor verbetering van hun arbeidsomstandigheden.

Nadat de staking door de rechtbanken onwettig was verklaard en de regering verschillende malen heeft gefaald in haar poging om een �??�??rechtbank van arbitrage om het conflict op te lossen, begon het bureau van de Ombudsman op verzoek van de piloten als bemiddelaar, ondanks de weigering van het bedrijf om de onderhandelingen te heropenen.

In een stemmen gisteravond, piloten aangesloten bij de Acdac ingestemd met de opschorting van de stopzetting van de activiteiten die in deze 51 dagen dwong het bedrijf om 13.699 vluchten in de meerderheid te annuleren interne, die meer dan 400.000 passagiers getroffen.

Avianca vond dat het besluit "zeer positief" voor het land, maar betreurde "de vertraging" en "de ernstige impact gegenereerd." De luchtvaartmaatschappij zei dat de partijen "de geldende juridische mechanismen zullen gebruiken om dit arbeidsconflict op te lossen", waarvoor hij erop wees dat vliegeniers "naar de Verplicht Arbitragehof bijeengeroepen door het Ministerie van Arbeid "en" respecteren de beslissingen van de regering en de rechters.

In verklaringen geciteerd in de verklaring, de president Avianca executive, Hernán Rincón, waardeerde de "demonstraties van steun" uit verschillende sectoren tijdens het conflict en erkende de "meer dan 21.000 werknemers" die "hun inspanningen, het ratificeren van zijn verbintenis met klanten en met de luchtvaartmaatschappij. "

In een brief aan de minister van Arbeid, Griselda Restrepo, juridisch onderdirecteur van Avianca Holdings, Renato Covelo, waardeerde de inspanningen van de regering en andere autoriteiten "om de piloten die zijn aangesloten bij de Acdac, terug te laten keren naar hun werk."

"We vertrouwen erop dat zij de juridische mechanismen die ons in staat zullen stellen om een �??�??solide overeenkomst tussen de partijen te bereiken en zo de volgende 100 jaar van Avianca te bouwen ", benadrukte Covelo, en waarschuwde dat het bedrijf de stopzetting van de activiteiten "het langst in de geschiedenis van de wereldwijde commerciële luchtvaart".