Britse lonen worden geconfronteerd met niveaus van vóór de crisis tot 2022, volgens IFS

Het gemiddelde inkomen dat Britse werknemers bijdragen aan hun huishoudens kan volgens schattingen in 2022 onder het niveau van vóór de crisis blijven vandaag bekendgemaakt door het British Institute of Tax Studies (IFS).

Londen, 23 november (EFE). -Het gemiddelde inkomen dat de arbeiders van het Verenigd Koninkrijk bijdragen aan hun huizen kan blijven dalen tot onder het niveau van de economische crisis van het jaar 2022, volgens schattingen vandaag vrijgegeven door het British Institute of Fiscal Studies (IFS).

De directeur van het studiecentrum, Paul Johnson, verklaarde in een interventie in Londen om de begroting te beoordelen die gisteren door de regering is gepresenteerd, dat de economische vooruitzichten van het land, dat zich voorbereidt om de Europese Unie (EU) te verlaten in maart 2019, Ze zijn "somber".

Het gemiddelde inkomen van een werknemer in 2021 zal op 1.400 pond (1.568 euro) onder het niveau dat zij zouden hebben bereikt als de Britse economie had de gevolgde Natuurlijk nam hij in maart 2016, vóór het referendum over "brexit" in juni vorig jaar, zei Johnson.

Volgens het British National Bureau of Statistics (ONS), Het reële inkomen van Britse werknemers, rekening houdend met de inflatie, daalde in de drie maanden voorafgaand aan september met 0,5% in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar. vorig jaar.

"We lopen het risico niet alleen één, maar twee decennia van omzetgroei te verliezen", waarschuwde hij de IFS-directeur, die hoopte dat zijn vooruitzichten "blijken te pessimistisch te zijn".

Op basis van uw berekeningen zal de staatsschuld van het VK niet terugkeren naar de niveaus voorafgaand aan de financiële crisis van 2008 "tot ver na het decennium 2060".

Britse minister van Economische Zaken, Philip Hammond kondigde gisteren in het parlement half punt verlaging van de groeiverwachtingen voor dit jaar, gaande van een schatting van 2% tot 1,5%.

In 2018 is de verwachte groei gestegen van 1,6% voorspeld in maart tot 1,4%, terwijl in 2019 en 2020 de Executive een beginnen terug te gaan in 2021 en 2022, met een groei van respectievelijk 1,5% en 1,6%.

De Resolution Foundation, een andere Britse onafhankelijke denktank, zei vandaag voor zijn In de komende jaren staat de levensstandaard in het Verenigd Koninkrijk het meest onder druk sinds de jaren 1950.

De experts van die instelling beschouwen de "catastrofale" neerwaartse prognoses van de Britse groei, die volgens zijn schattingen betekent dat de Britse economie in 2022 ongeveer 42.000 miljoen pond (47.000 miljoen euro) heeft verloren van euro).

De analyse van de Resolution Foundation voegt eraan toe dat de productiviteitsgroei tegen het einde van 2017 met 0,1% kan dalen, wat het einde betekent van het slechtste decennium sinds de periode tussen 1802 en 1812 in relatie tot die metriek in het Verenigd Koninkrijk.

"Projecties geven aan dat gezinnen zich in een vroeg stadium van de langste periode van continu vallen bevinden in het inkomen beschikbaar in meer dan 60 jaar, zelfs langer dan die na de economische crisis, "zei de directeur van de instelling, Torsten Bell.