Canada zal 31.600 miljoen dollar toewijzen aan een nationaal huisvestingsplan

De Canadese regering heeft vandaag aangekondigd 40.000 miljoen Canadese dollars (31.600 miljoen US dollar) toe te wijzen aan een nationaal huisvestingsplan om het ernstige tekort aan Betaalbare behuizing.

Toronto (Canada), 22 november (EFE) .- De Canadese regering heeft vandaag aangekondigd 40.000 miljoen Canadese dollars (31.600 miljoen US dollar) toe te wijzen aan een nationaal plan van huisvesting om het ernstige gebrek aan betaalbare huisvesting te verlichten.

Het plan, dat vandaag werd aangekondigd in Toronto door de Canadese premier Justin Trudeau, omvat de bouw van 100.000 Betaalbare woningen, de reparatie van nog eens 300.000 sociale eenheden die al bestaan �??�??en de vermindering van het aantal daklozen met 50%.

De Canadese regering wil ook Bescherm 385.000 huiseigenaren, zodat ze betaalbare woningen kunnen onderhouden en financiële hulp kunnen bieden aan 300.000 huishoudens via een fonds genaamd Canada Housing Benefit.

Het fonds zal gezinnen in nood voorzien van een jaarlijkse huursubsidie �??�??van maximaal $ 2.500 (US $ 1.975).

De subsidie �??�??begint om toegepast vanaf het jaar 2020 en zal eindigen in 2028.

Trudeau zei in de presentatie van het plan dat "huisvestingsrechten mensenrechten zijn, iedereen een veilige plek verdient en betaalbaar om naar huis te bellen. "

Het ontbreken van betaalbare woningen in steden als Toronto, Vancouver of Calgary is voor veel gezinnen een serieus probleem geworden.

De leider van de oppositie, de New Democratic Party (NPD), van sociaal-democratische oriëntatie, Jagmeet Singh, die kritiek had op het plan van de Canadese regering om onvoldoende te zijn, verklaarde dat er een ernstige Betaalbare huisvestingscrisis in het hele land.