Comptroller van Ecuador vraagt �??�??om de president van de sociale zekerheid te ontslaan

De Algemene Comptroller van de Staat van Ecuador vandaag een resolutie van impeachment tegen de president van de Ecuadoriaanse Instituut voor Sociale Zekerheid (IESS), Richard Espinosa geratificeerd, onderzocht voor vermeende onregelmatigheden bij de boeking van een schuld van de entiteit.

Quito, 21 november (EFE) .- De Comptroller-generaal van de staat Ecuador heeft vandaag een ontslagresolutie bekrachtigd tegen de president van het Ecuadoriaanse instituut voor sociale zekerheid (IESS), Richard Espinosa, onderzocht voor vermeende onregelmatigheden in de boekhouding van een schuld van de entiteit.

De Comptroller, de rekenkamer van de staat, bekrachtigde de "verantwoordelijkheid" schuldige administratieve "van Espinosa, voor de boekhoudkundige afschaffing van een schuld van de Staat met die instelling, de publieke televisie op de hoogte gesteld.

Het document onderschreven door de contralor Pablo Celi, die de "sanctie van ontslag" bekrachtigt en een boete van $ 7.320 tegen de IESS-houder, zal worden overgedragen aan de president van de Republiek, Lenin Moreno, om hem te zijn wie neemt de bijbehorende acties.

De voorzitter van de Sociale Zekerheid werd een maand geleden door de Comptroller beschuldigd van zijn vermeende verantwoordelijkheid bij de eliminatie van ongeveer 2500 miljoen dollar van een schuld van de staat met de IESS.

Espinosa, die zijn onschuld heeft verdedigd, zei in zijn Twitter-account dat hij nog niet officieel was verwittigd. de beslissing van het Comptrollers Office en zei dat, als de persinformatie waar is, het de maatregel zou aantasten.

"In het geval dat dit het geval is, zal ik binnen mijn recht doorgaan met de respectieve uitdaging, "schreef het hoofd van de IESS.