De Uruguayaanse regering grijpt in bij de voetballersvakbond en wijst bestuurders af

Het ministerie van Onderwijs en Cultuur (MEC) van Uruguay besliste vandaag om tussen te komen in de Mutual Uruguayan Professional Soccer Players (MUFP) en de huidige bestuurders te ontslaan, na de unie stond niet toe om de assemblage te houden die als doel de leidingskoepel had verwijderd.

Montevideo, 15 november (EFE) .- Het ministerie van Onderwijs en Cultuur (MEC) van Uruguay heeft vandaag besloten om in te grijpen in de onderlinge Uruguayaanse professionele voetbalspelers (MUFP) en de huidige kaderleden, nadat de vakbond niet toestond dat de vergadering werd gehouden die tot doel had het topleiderschap te verwijderen.

Dit werd woensdag gemeld door het Uruguayaanse voorzitterschap, dat Hij pakte uitspraken van MEC-ondervoorzitter, Edith Moraes.

De beslissing van de staatsportefeuille - waarop alle burgerlijke verenigingen en stichtingen afhankelijk zijn - werd genomen na de assembly set afgelopen 13 november.

Daar, besloot de president van de MUFP, Enrique Saravia, om de vergadering af te ronden en voerde aan dat de punten die in de vergadering moeten worden besproken, tussen de dat was de verwijdering van de richtlijn, ze zouden niet kunnen stemmen.

De lokale spelers, gegroepeerd onder het collectief More United Than Never (MUQN), hebben meer dan tien maanden in conflict met de Wederzijdse, omdat ze begrijpen dat hun autoriteiten niet waken over de rechten van hun medewerkers.

Deze laatste leidde ertoe dat op 19 oktober de spelers besloten een staking uit te voeren, die de officiële voetbalactiviteit gedurende 15 dagen in Uruguay heeft gehouden.

Voor de laatste vergadering benoemde de MEC twee veedores, die een rapport opstelden en Ze verwezen naar de richting van Constitutionele en Juridische Zaken van het ministerie, volgens gedetailleerde Moraes.

Met dit materiaal, in aanvulling op de verfilming van de vergadering, de MEC vond "nieuwe elementen "om de beslissing te nemen om in te grijpen in de MUFP.

De maatregel werd de afgelopen maanden opgeëist door de spelers van de MUQN, hoewel tot dusverre nog niet had plaatsgevonden. succes.

Moraes, die optreedt als interim-minister van het MEC in afwezigheid van María Julia Muñoz, kondigde aan dat haar portfolio woensdag besloot "om door te gaan met de interventie (van de Wederzijdse) met verplaatsing van autoriteiten. "

Op deze manier moeten Saravia en de rest van de leiders van de MUFP hun post verlaten, zodra de MEC de beslissing formaliseert door van een ministeriële resolutie.

Volgens Moraes is dit document klaar deze donderdag, wanneer "officieel zal worden gemaakt (de maatregel) en zal overgaan tot het aanwijzen van de mensen die zullen handelen als interveniënten. "

" De tussenliggende actie zal een tijdje duren. we kunnen het op dit moment weten, "zei de onderminister.