E-commerce transacties groeien 24% in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied

E-commerce transacties in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied met Visa betaalmiddel steeg met meer dan 24% in de eerste tien maanden van 2017 in vergelijking met dezelfde Periode van 2016 en zullen naar verwachting blijven stijgen in november en december.

Miami, 22 november (EFE) .- De transacties van elektronische handel in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied met de betaalwijze van Visa groeiden met meer dan 24% in de eerste tien maanden van 2017 tegen dezelfde periode van 2016 en zal naar verwachting blijven stijgen in november en december.

"E-commerce in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied blijft sterk groeien en we zien dat in de meeste landen van de regio het afgelopen jaar dubbele cijfers stijgt ", vertelde Javier Vázquez, vice-president van Visa Consulting en Analytics for America aan Efe Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Voor dit jaar wordt opnieuw verwacht dat de e-commerce de groei van het kaarthoudersverbruik in deze feestseizoenen zal stimuleren, evenals meer consumenten wenden zich tot hun telefoons en computers om hun aankopen te doen, "legde hij uit.

De laatste twee maanden van het jaar zijn het meest relevant voor de detailhandel, omdat zij de Black Friday (Black Friday) en Cyber �??�??Monday (Cyber �??�??Monday), die dit jaar respectievelijk op 24 en 26 november vallen, naast de kerstvakantie.

In 2016 bedroeg meer dan 13% van de de consumentenbestedingen in november waren geconcentreerd op Black Friday en Cyber �??�??Monday, aldus Visa.

Volgens Vázquez waren de segmenten waar meer groei was in de maand november van vorig jaar waren uitgaven gerelateerd aan reizen, warenhuizen en elektronica.

Visa Consulting en Analytics is een wereldwijd team van experts uit industrie in strategieën, marketing, operaties, risico's en economisch advies.