Eurochamber verdedigt dat het begraven van de AVE in Murcia "de enige optie is"

De Commissie verzoekschriften van het Europees Parlement heeft vandaag verdedigd dat de begrafenis van de AVE in Murcia "de enige optie is" en, in antwoord op de verzoeken van het Pro-Plial Platform, zal "een nieuwe milieueffectbeoordeling (MEB)" aanvragen en zal contact opnemen met het ministerie van ontwikkeling.

Brussel, 23 november (EFE) - De Commissie verzoekschriften van het Europees Parlement verdedigde vandaag dat de begrafenis van de AVE in Murcia "de enige optie is" en, in antwoord op de verzoeken van de Plataforma Pro Esoterramiento zal "een nieuwe milieueffectbeoordeling (MEB)" aanvragen en contact opnemen met het ministerie van Ontwikkeling.

Dit werd verklaard door de voorzitter van die commissie, Cecilia Wikström, die ook verklaarde dat ter informatie een mededeling ook zal worden gericht aan de Vervoerscommissie.

Van haar kant, de Europese Commissie, die "zal doorgaan" evaluatie van "de beschuldigingen van het Pro-Underground Platform van Murcia, zal nieuwe conclusies voorstellen en, indien nodig, worden doorgestuurd naar de autoriteiten Spaans.

Het platform, dat twee jaar geleden had verzocht om voor het Europees Parlement te verschijnen, klaagde dat het werk om de hogesnelheidstrein te begraven naar zijn aankomst in Murcia zou het "overtreden" van de wet zijn, niet het hebben van een milieueffectrapport (EIA), verplicht in alle openbare werken.

Hoewel er een herinnering is ontwikkeld in 2009, uit het platform aan de kaak gesteld dat dit "werd gedaan op basis van een in 2006 ondertekende overeenkomst" en het huidige bouwproject, toegekend aan het bedrijf Aldesa, alleen het valt samen met 18% met dat van 2006.

Vorige week heeft de Euopea-commissie zelf een tussentijds verslag uitgebracht waarin werd beweerd dat het ministerie, na het ministerie te hebben herinnerd, van Promotie dat een EIA niet geldig is als er substantiële wijzigingen zijn, was de reactie dat deze wijziging "was weggegooid".

Het platform beweerde van zijn kant dat de EIA niet geldig is "omdat het project werd gesplitst", een praktijk die "een duidelijke schending van de Europese wetgeving" zou betekenen.

De reactie van de Commissie verzoekschriften werd goedgekeurd unanieme zowel de indieners en vertegenwoordigers van alle Spaanse politieke krachten, die de petitie open follow bepleit.

"Het was het beste resultaat we konden wachten ", zei de woordvoerder van het Pro-Exoteric Platform, Joaquín Contreras, tegen het EFE Agency, en hij waardeerde" de steun van alle groepen, inclusief de van de Popular Party. "

Ondanks de tevredenheid kondigde Contreras aan dat de dichtsbijzijnde administraties, de autonome en de gemeentelijke," zich blijven verzetten tegen het platform "en dat" we moeten naar Europa om gerechtigheid gedaan te zien. "

De woordvoerder van het platform zei dat vandaag" de bevolking van Murcia voor de zevende achtereenvolgende dag zal uitgaan om te blijven claimen dat de AVE arriveert begraven in de stad en het niet in tweeën deelt. "