Examinatoren zullen in december blijven staken vanwege de "disloyaliteit" van DGT

De verkeerskundigen houden in december de staking die ze sinds afgelopen juni hebben gevolgd met het oog op de "ontrouw, gebrek aan respect en gebrek aan aandacht" van de regisseur Generaal van het verkeer, Gregorio Serrano, volgens de voorzitter van de groep, Joaquín Jiménez.

Madrid, 23 november (EFE) .- De examinatoren te handhaven verkeer tijdens december na de staking sinds juni vorig jaar tegen "ontrouw, gebrek aan respect en gebrek aan Overweging "van de algemeen directeur van Verkeer, Gregorio Serrano, vertelde de president van het collectief, Joaquín Jiménez, aan Efe.

Dat is de reactie geweest van de examinatoren, gegroepeerd in de vereniging Asextra, aan de persconferentie die Serrano op dinsdag gaf waarin hij verslag deed van de aanbiedingen van de DGT om het conflict te ontstoppen dat de oorzaak was opschorting van 193.000 tests in heel Spanje.

Serrano vond de onderhandelingen niet stuk, maar zei dat de situatie "de limiet" heeft bereikt vanwege de "nul" bedoeling van de onderzoekers om benaderingsposities, dus kondigde het aan dat, om de onderbrekingen in december voort te zetten, de helft van de minimumdiensten zal worden verordend, terwijl de integratie van nieuwe zal worden versneld ambtenaren.

Voor examinatoren verbrak de persconferentie het open onderhandelingsproces en waarvoor, zoals Jiménez zei, zij "een pauze namen" in december denken over burgerschap.

Terwijl hij zei, terwijl ze op een antwoord op zijn aanbod wachtten, handelde de algemeen directeur op een 'ontrouwe' manier en verbrak de aanpak. er was een onderhandeling, hoewel we afstandelijk waren, "voegde hij eraan toe.

Daarom zal in december de staking voortgaan op dezelfde voorwaarden als tot nu toe: elke maandag, dinsdag en Woensdag.

Bovendien zal Asextra een administratief beroep instellen als Traffic bevestigt dat het 50% minimumdiensten instelt.

Jiménez heeft betoogd dat Verkeersonderzoeken zijn geen essentiële dienst, dus het is niet nodig om deze minima vast te stellen, zoals blijkt uit het feit dat verkeer tot dusverre nog niet heeft plaatsgevonden.

Hij herinnerde zich de president van Asextra dat de staking niet twee dagen per week beïnvloedt en dat de rest van de dagen wordt gevolgd door 60% van de beroepsbevolking.