Handel, MKB en gender, kernpunten van de nieuwe overeenkomst tussen Chili en de EU

De rol van het MKB in de economie en de integratie van vrouwen in de internationale handel zijn enkele van de belangrijkste punten van de modernisering van de associatieovereenkomst tussen Chili en de Europese Unie (EU).

Santiago de Chile, 23 november (EFE) .- De rol van het MKB in de economie en de integratie van vrouwen in de internationale handel zijn enkele van de kernpunten van de modernisering van de associatieovereenkomst tussen Chili en de Europese Unie (EU).

"Het doel van de modernisering van deze overeenkomst is dat een back-up van de huidige wereld", zei EU-ambassadeur in Chili, Stella Zervoudaki, die deze donderdag deelnam aan een seminar georganiseerd door de EU en het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Chili.

Het doel van de bijeenkomst, waarin De vice-minister van Buitenlandse Zaken van Chili, Edgardo Riveros, moest de modernisering van de associatieovereenkomst tussen Chili en de EU analyseren, een proces dat op 16 november begon in Brussel.

Volgens de EU-ambassadeur, het bijwerken van de associatieovereenkomst, daterend uit 2002, omvat het "rekening houdend met de belangrijke rol van het MKB in de economie, met inbegrip van vrouwen in de internationale handel en de bijdrage van vrijhandel aan de verwezenlijking van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. "

De Chileense vice-kanselier zei intussen dat het Zuid-Amerikaanse land en de EU hebben "veel veranderd" sinds 2002 en tegelijkertijd is de bilaterale relatie versterkt.

"In deze 15 jaar van de overeenkomst werd de EU onze derde commerciële partner, "zei Riveros, eraan toevoegend dat andere aspecten van hun relatie ongewijzigd blijven, zoals wederzijdse inzet voor internationale veiligheid en vrede.

In de Op het gebied van handel heeft de huidige associatieovereenkomst geholpen de handelsstromen te vergroten - de bilaterale handel bereikte 18,8 miljard dollar in 2016 - en heeft bijgedragen tot de diversificatie van de Chileense economie.

De directeur-generaal van de Internationale Economische Betrekkingen, Paulina Nazal benadrukte dat seminars zoals die gehouden in Santiago toestaan Neem voorstellen van het maatschappelijk middenveld op in de onderhandelingen.