Het Parlement stemt in met de bijdrage van Nicaragua aan het Multilateraal Investeringsfonds

De Nationale Vergadering (het parlement) van Nicaragua heeft vandaag het initiatief goedgekeurd van de Overeenkomst tot oprichting van het Multilateraal Investeringsfonds III (Fomin III), dat wordt beheerd door de Bank Inter-Amerikaanse ontwikkelingsbank (IDB).

Managua, 22 november (EFE) .- De Nationale Vergadering (het parlement) van Nicaragua heeft vandaag het initiatief goedgekeurd van de Overeenkomst tot oprichting van het Multilaterale Investeringsfonds III (FOMIN III), dat is beheerd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

Met 86 stemmen vóór stemde het Nicaraguaanse parlement in met de bijdrage van Nicaragua aan MIF III, die is vastgelegd op 5 miljoen van dollars voor de periode 2019-2023, verklaarde in de plenaire vergadering de pro-regeringsvertegenwoordiger Wálmaro Gutiérrez.

Fomin III maakt het mogelijk dat Nicaragua deel uitmaakt van de landen van Latijns-Amerika en Het Caribisch gebied ontvangt financiering voor zijn kwetsbare bevolkingsgroepen, zei Gutiérrez.

"De uitdaging die we hebben is om de MIF naar de landbouwsector te brengen, naar de eenheden productief, op het platteland, aan coöperaties ", zei de ambtenaar.

Bovendien geeft deze bijdrage toe dat het Midden-Amerikaanse land" de ontwikkeling van de particuliere sector bevordert ", zei hij.

Fomin financiert het Biogas-programma in Nicaragua met een fonds van 6 miljoen dollar en heeft ongeveer 6.000 gezinnen op het platteland van dit land geholpen.

Nicaragua is een van de 38 donorlanden van het Multilateraal Investeringsfonds, dat sinds de oprichting in de jaren negentig heeft bijgedragen aan de investering en uitvoering van projecten.

Bij deze gelegenheid overweegt de MIF III een donatiebedrag van 340 miljoen dollar, dat zal werken om projecten te financieren van 2019 tot 2023.