Maduro benoemt Asdrúbal Chávez tot president van de dochteronderneming van PDVSA in de VS.

De president van Venezuela, Nicolás Maduro, heeft vandaag Asdrúbal Chávez aangewezen als de nieuwe president van Citgo, de grootste dochteronderneming van het staatsoliemaatschappij PDVSA in de Verenigde Staten, die is gezien ingepakt in een corruptieschandaal in de afgelopen dagen.

Caracas, 22 november (EFE) .- De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft vandaag Asdrúbal Chávez benoemd als de nieuwe president van Citgo, de grootste dochteronderneming van het staatsoliemaatschappij PDVSA in de Verenigde Staten. Verenigd, die de afgelopen dagen betrokken is geweest bij een corruptieschandaal.

"Ik heb besloten Asdrúbal Chávez aan te stellen als president van Citgo, die als Minister van Petroleum tot een paar maanden geleden, "zei Maduro tijdens een politieke bijeenkomst in Caracas die werd uitgezonden op het staatstelevisiekanaal VTV.

De nieuw benoemde president van Citgo is chemisch ingenieur en neef van Hugo Chávez, de voormalige president van Venezuela die in 2013 stierf. Hij werd verkozen tot plaatsvervanger van het Venezolaanse parlement in 2015 en voordat hij de portefeuille van Petroleum was vice-minister.

Venezolaanse autoriteiten arresteerden gisteren de president van Citgo tot die dag, José Ángel Pereira Ruimwyk, en vijf andere bestuurders beschuldigd van verschillende misdaden voor vermeende corruptie in het oliebedrijf.

Allen zullen worden vervolgd voor de vermeende misdaden van verduistering van openbare middelen (eigen fraude), concert van openbaar ambtenaar met aannemer, het witwassen van geld en illegale vereniging, onder andere.

Maduro zei vandaag dat Asdrúbal Chávez zal herstructureren, herstellen en versterken van Citgo, de Het belangrijkste olieraffinaderij- en marketingbedrijf voor benzine, smeermiddelen en petrochemicaliën dat Venezuela in de Verenigde Staten heeft.