Meer dan 500 miljoen Chinezen gebruiken hun mobiele telefoon al om betalingen te doen

Meer dan 500 miljoen Chinezen gebruiken hun mobiele telefoons om te betalen, volgens gegevens van Ant Financial, het bedrijf dat Alipay bezit, een van de meest gebruikte betaalplatforms in het land.

Shanghai (China), 23 november (EFE) .- Meer dan 500 miljoen Chinezen gebruiken hun mobiele telefoons om te betalen, volgens gegevens van Ant Financial, het bedrijf dat Alipay bezit, een van de platforms van meest gebruikte betaling in het land.

Het bedrijf, behorend tot de gigant van elektronische handel Alibaba, meldde dat het aantal gebruikers van mobiele betalingen in China de 520 heeft overschreden miljoen (een geluksgetal in China vanwege de fonetische gelijkenis met "I love you").

Volgens de People's Bank of China (centraal) verwerkten de banken van het land 8.600 miljoen betalingen van mobiele diensten in het tweede kwartaal van dit jaar, 40,5% meer dan in dezelfde periode van 2016.

De gecombineerde waarde van mobiele betalingen steeg met 33,8% en bereikte 39, biljoenen yuan (6 biljoen Amerikaanse dollars).

Steeds meer Chinezen maken dagelijks via smartphones allerlei soorten betalingen met smartphones. zoals Alipay, Wechat of Apple Pay.

Volgens een gezamenlijk rapport van Tencent (eigenaar van het betaal- en berichtenplatform WeChat), de Renmin Universiteit van China en het bedrijf van Ipsos marktstudies, 84% van de Chinezen zei dat ze "comfortabel" thuis alleen met hun telefoon weggingen en zonder geld.

Volgens een rapport van de Association of Payments and China Settlements (PCAC), gepubliceerd in april, is voor het eerst in 2016 voor het eerst in China ingetrokken met contant geld via bankkaarten, met 10,46%.

maanden, Ant Financial zei dat het plan om 6.000 yuan (800 miljoen euro, 870 miljoen dollar) te besteden in de komende twee jaar een campagne om betalingen te bevorderen bevorderen telefoons.