Minister kondigt "belangrijke veranderingen" aan in het economische team van Ecuador

De Ecuadoriaanse minister van Financiën, Carlos de la Torre, heeft vandaag aangekondigd dat er "belangrijke veranderingen" zullen plaatsvinden in het economische team van Lenin Moreno's regering, hoewel hij niet op details heeft ingegaan.

Quito, 23 november (EFE) .- De Ecuadoraanse minister van Financiën Carlos de la Torre, heeft vandaag aangekondigd dat er "significante veranderingen" in het economische team van de regering van Lenín Moreno, hoewel niet Hij verdiepte zich in details.

De verklaringen die hij op een persconferentie had aangeboden kort na gesprekken met het staatshoofd en wezen erop dat de veranderingen werkelijkheid worden "in de volgende uur ".

" We hebben een evaluatie gemaakt en vanuit technisch en politiek oogpunt moeten we enkele autoriteiten vernieuwen. veranderingen, in overeenstemming met het economische beleid en de sociale doelstellingen die de regering heeft vastgesteld, "zei hij.

Toen hem werd gevraagd of hij deel uitmaakt van de veranderingen, wees hij er alleen op dat hij verwacht "nee".

Op de factuur van economische reactivering gestuurd naar de Assemblee voor analyse, gaf de minister aan dat er voorzieningen zijn en dat de Executive "flexibel" is ten opzichte van de mogelijkheid van intrekking van een voorgestelde vergoeding voor het opnemen van geld van banken in bedragen van meer dan $ 5000 in contanten.

Sprekend over de economie, gaf de minister aan dat de Het land heeft de financiële mogelijkheden om zijn interne en externe schulden te voldoen.

"We hebben de financiële mogelijkheden en de politieke instelling om te voldoen aan adequaat en tijdig met alle schuldbeloften die de Republiek heeft, "zei hij.