Repsol ontvangt een prijs voor zijn groene obligaties die de klimaatverandering bestrijden

Het Spaanse oliemaatschappij Repsol heeft de Petroleum Economist Awards ontvangen omdat ze een pionier zijn in het uitgeven van gecertificeerde groene obligaties om de uitstoot van haar activiteiten te verminderen en de efficiëntie van haar faciliteiten verbeteren om de klimaatverandering te bestrijden.

Londen, 23 november (EFE) .- Het Spaanse oliemaatschappij Repsol heeft de Petroleum Economist Awards ontvangen omdat ze een pionier zijn in het uitgeven van gecertificeerde groene obligaties om emissies te verminderen in haar operaties en het verbeteren van de efficiëntie van haar faciliteiten om de klimaatverandering te bestrijden.

Tijdens een ceremonie in Londen, de corporate director van Financiën en Relatie met Repsol Investors, Paul Ferneyhough, won de prijs en benadrukte dat het een erkenning is van het werk van het bedrijf om klimaatverandering tegen te gaan.

"Deze prijs bevestigt onze inzet voor ecologische duurzaamheid en onze prioritaire doelstellingen. we doen, "vertelde hij Efe Ferneyhough.

" De doelen die we nastreven hij bleef er aan de lijn om een �??�??lage emissie toekomst te krijgen".

Afgelopen maand mei de uitgifte van een gecertificeerde groene obligatie met een waarde van 500 miljoen euro, die een grote acceptatie bereikte onder beleggers, was Repsol het eerste oliemaatschappij ter wereld die een actie van dit type.

De jury van de onderscheidingen van het prestigieuze tijdschrift Petroleum Economist waardeerde de innovatie en toewijding van het oliebedrijf om emissies te verminderen, evenals als de verbetering van de efficiëntie van haar faciliteiten dankzij de fondsen die zijn afgeleid van groene obligaties.

Via hen zullen meer dan 300 projecten die de uitstoot verminderen worden gefinancierd. en de efficiëntie verbeteren door technologische innovatie.

"Repsol laat zien dat het een leider is in zijn sector, omdat het zich richt op het leveren van betaalbare energie in een context waarin het ook zijn impact op het milieu vermindert, "zei Ferneyhough.

Betreffende de uitdagingen van de klimaatverandering en de prestaties van de sector Energie, zei dat er "bepaalde bedrijven zijn die gericht zijn op hernieuwbare energie."

Hij wees er echter op dat Repsol's doelstelling niet alleen is om dit type energie te ontwikkelen, maar ook zorg ervoor dat ze focussen "op de dingen waarvan ze weten hoe ze het het beste kunnen doen" en "minder impact hebben op het milieu", zoals, zei hij, "we zijn al bezig".

Helen Robertson, redacteur van de Petroleum Econoom, zei in verklaringen aan Efe, dat het doel van de awards is om "de bedrijven en individuen die echt vooruitgang boeken" te belonen industrie en het tegemoetkomen aan de uitdagingen waar we nu voor staan �??�??die in de afgelopen tien jaar zijn veranderd. "

Dit impliceert, voegde hij eraan toe," om de wereld van energie te voorzien die tegelijkertijd is, veilig en duurzaam ".

Hij benadrukte daarom dat de prijs die Repsol heeft gekregen een erkenning is als" een belangrijke en innovatieve actor, aanjager van verandering binnen de industrie ", die significant bijdragen "op het gebied van schone energie en duurzame".

Robertson benadrukt dat de kwestie van groene obligaties, ontworpen om "veilige financiering voor projecten schone energie "creëert" een precedent voor de rest van de industrie. "

Petroleum Economist is een van de oudste publicaties in de energiesector die gespecialiseerd is in analyse macro-economisch en geopolitiek.

Onder de jury van de prijzen, gevormd door onafhankelijke deskundigen uit alle sectoren van de internationale energiesector, was de secretaris Generaal van de OPEC, Mohammad Sanusi Barkindo, en het hoofd van de divisie van de olie-industrie en markten van het Internationaal Energieagentschap, Neil Atkinson.