Siemens-arbeiders protesteren in Berlijn bij de aankondiging van bezuinigingen

Werknemers van Siemens protesteerden vandaag in Berlijn bij de aankondiging van de Duitse industriële groep om een �??�??herstructureringsplan in te voeren waarmee ze 6.900 banen zullen verminderen. iedereen, de helft van hen in Duitsland en 1.100 in de rest van Europa.

Berlijn, 23 november (EFE) - Siemens-werknemers protesteerden vandaag in Berlijn bij de aankondiging van de Duitse industriële groep om een �??�??herstructureringsplan door te voeren dat 6.900 zal verminderen banen over de hele wereld, de helft in Duitsland en 1.100 in de rest van Europa.

Een honderdtal auto's met spandoeken tegen de bezuinigingen toerde door het centrum van de hoofdstad, waar vandaag de jaarvergadering van Siemens-ondernemingsraden in Duitsland wordt gehouden en de sociaaldemocratische leider, Martin Schulz, een ontmoeting heeft gehad met de werknemers om hen hun ondersteuning.

"Win grote winsten en sluit tegelijkertijd fabrieken: wat Siemens aan het doen is, is niet sociaal, het is onverantwoord, we staan �??�??aan de kant van de werknemers", zei Schulz. zijn Twitter-account.

Een gesprek met de krant "Süddeutsche Zeitung", de voorzitter van de vakbond IG-Metall, Jörg Hofmann, een beroep op de groepsdirectie investeringen om banen te creëren en hij waarschuwde dat zijn organisatie "het gaat opzetten", hoewel hij erop wees dat de staking het laatste redmiddel is.

De voorzitter van de Siemens ondernemingsraad, Birgit Steinborn, verzekerde zich ervan dat ze niet tegen een structurele transformatie van de groep zijn, maar dat dit "ten koste van de werknemers" gebeurt

Siemens-plannen zijn vooral van invloed op verschillende Duitse regio's, zo is bijvoorbeeld voorzien in de sluiting van twee fabrieken in de deelstaat Saksen en de bezuiniging van 870 banen in Berlijn.

Aan de geregistreerde protesten in Saksen is toegevoegd in de vorige week ook de regionale premier, Bodo Ramelow, die heeft aangeklaagd dat de bezuinigingen vooral Oost-Duitsland schaden, met minder industriële ontwikkeling dan het westen.