Spaanse zakenmensen verkennen de toeristische troeven van Colombia

Spaanse toerismebedrijven verkennen de Colombiaanse sterktes in deze sector, vooral in de natuur en het culturele erfgoed, zei vandaag de president van het Instituut voor Kwaliteit Spaans toerisme (ICTE), Miguel Mirones.

Cartagena (Colombia), 20 november (EFE) .- Spaanse toerismebedrijven verkennen de Colombiaanse sterktes in deze sector, vooral in de natuur en het cultureel erfgoed, zei de president vandaag. van het Instituut voor Spaanse toeristische kwaliteit (ICTE), Miguel Mirones.

"Deze activiteit is een manier voor Spaans toerisme om het Colombiaanse toeristisch product te ontdekken van de hand van de Colombianen zelf, "voegde Mirones toe bij de opening van het First World Forum over kwaliteitsbeheer van cultureel erfgoed, natuurlijke ruimtes en stranden die plaatsvindt in het Caraïbisch gebied van Cartagena de Indias.

Dit door ICTE georganiseerde forum maakt deel uit van het IV International Congress of Tourism Quality dat van 22 tot 24 deze maand gehouden wordt in Cali (zuidwesten) onder het thema "Toerisme voor vrede en ontwikkeling ".

De voorzitter van ICTE legde uit dat" er werd besloten om, voorbij een conventioneel congres, een reeks dagen voor en na het congres te doen ze zijn begonnen in Cartagena, ze zullen doorgaan in Cali en later zullen ze naar Eje Cafetero gaan ", in het midden van het land.

Mirones vertelde Efe dat de as van het eerste forum het juiste beheer is van de cultureel en natuurlijk erfgoed vanuit toeristisch oogpunt, inclusief duurzaamheid en rekening houdend met het feit dat reizigers "een ervaring willen beleven".

In deze zin is de vice-decaan van Toerisme Katholieke Universiteit van Murcia (Spanje), Ginesa Martínez del Vas, vertelde Efe dat "nieuwe toeristen eisen een echte ervaring bestemming, vooral in de bestemmingen cultureel en erfgoed. "

" Het is een zeer belangrijke verantwoordelijkheid dat toeristen zich geïntegreerd voelen in de stad en daarvoor moeten we het zien als een tijdelijke burger die leeft in de stad. ervaring als een burger en niet als een persoon die vreemd is aan de bestemming, "voerde hij aan.

Mirones benadrukte dat Colombia een artistiek, architecturaal en natuurlijk erfgoed" zeer breed "heeft zodat "Het is erg belangrijk dat het beheer van dit alles voldoende is om de wereld een andere realiteit te bieden, een magische maar duurzame realiteit."

"Colombia opent zich voor wereld toeristisch met een ander aanbod waarin het erfgoed een zeer belangrijke rol speelt, "voegde hij eraan toe.

Het forum werd bijgewoond door het hoofd van de innovatie van het Valenciaanse Agentschap voor Toerisme, José Luis Wagner Salazar; uitvoerende macht van de Cartagena de Indias Tourism Corporation, Zully Salazar.

Het IV International Congress of Tourism Quality gaat in Cali kwesties aan zoals duurzaam toerisme voor vrede en de ontwikkeling;