Spanje biedt samenwerking aan Colombia om kwaliteitstoerisme te stimuleren

De voorzitter van het Instituut voor de Spaanse toeristische kwaliteit (ICTE), Miguel Mirones, bood vandaag Colombia de steun van zijn land aan om het toerisme te stimuleren dat, zoals aangegeven, een belangrijke rol speelt transformatie sinds de ondertekening van het vredesproces.

Cali (Colombia), 23 november (EFE) .- De voorzitter van het Instituut voor Spaanse toeristische kwaliteit (ICTE), Miguel Mirones, bood vandaag Colombia de steun van zijn land aan om toerisme te stimuleren dat, hij zei, ondergaat een belangrijke transformatie sinds de ondertekening van het vredesproces.

"In Colombia zijn er bestemmingen bekend en gewaardeerd over de hele wereld, maar er is een toegevoegde realiteit, als gevolg van het vredesproces, en is de opening geweest van absoluut onbekende, natuurlijke en prachtige gebieden voor de mogelijkheid van investeringen en ontwikkeling, "vertelde Mirones aan Efe.

In die zin benadrukte hij dat "zij een prachtige gelegenheid zijn om een �??�??toeristisch beleid te ontwikkelen dat van hen" een hulpbron voor deze sector maakt en wees erop dat "Spanje en de toeristische sector Spaans willen dit proces ondersteunen en eraan deelnemen. "

Mirones sprak tijdens de opening van het IV International Congress of Tourist Quality, dat voor de eerste keer wordt gehouden in Latijns-Amerika en verzamelt vandaag in Cali (zuidwesten) ongeveer 500 zakenmensen, experts en afgevaardigden van de toerismesector van Spanje en Colombia.

Tijdens de vierde editie van het congres, de Deelnemers kunnen deelnemen aan acht werkgroepen over toerisme, vrede en ontwikkeling, gastronomisch toerisme, sleutels voor het beheer van toeristenstromen, collaboratieve economie, industrieën creatieve en duurzame ontwikkeling, onder andere.

Mirones zei dat na de conferentie, die morgen zal besluiten, er ook van wordt verwacht dat hij "de besprekingen voltooit" tussen de ICTE, de burgemeester van Cali en de regering van het departement Valle del Cauca, en lanceren het proefproject van het systeem voor toeristische kwaliteit, dat ze samen hebben ontwikkeld.

De uitvoerende macht Hij legde uit dat ze met dit project "Cali en de Cauca-vallei in nationale en Ibero-Amerikaanse referentie van toeristische kwaliteit" willen maken om reizigersproducten en -diensten te garanderen resorts die voldoen aan de verwachtingen en kwaliteitsnormen.

Inmiddels heeft de gouverneur van Valle del Cauca, Dilian Francisca Toro, Efe zei dat dit evenement is een kans om ook het toeristische potentieel van de stad, het departement, de Colombiaanse Stille Oceaan en haar inwoners te benadrukken.

"Nu we vrede hebben, geloven we dat je al die mensen kunt kennen regio's die eerder gesloten waren omdat de guerrilla's er waren, maar mooi zijn. Hij benadrukte.

Van zijn kant benadrukte de burgemeester van Cali, Maurice Armitage, het belang van het ontvangen van begeleiding van een land dat "de kwaliteit kent en dat zij professionals zijn in de toerisme. "

" Dit is belangrijk voor Cali, Valle del Cauca en natuurlijk voor Colombia, om op uw steun te rekenen (...) we zijn ons bewust van de verandering die het land ondergaat voorwaarden om onze mogelijkheden voor toerisme te kunnen benutten en met de steun van u zeker "deze sector zal groeien", zei hij.