Susana Díaz: Rajoy is verantwoordelijk voor het vrijgeven van rekeningen voor financiering

De Andalusische president, Susana Diaz, zei vandaag dat het hoofd van de regering, Mariano Rajoy, de "verantwoordelijkheid" heeft om "de rekeningen te krijgen" voor het nieuwe financieringsmodel autonoom, en heeft apostille: "Als je meer middelen moet inzetten, moet je zetten, je moet het doen."

Brussel, 23 november (EFE) .- De Andalusische president, Susana Diaz, zei vandaag dat het hoofd van de regering, Mariano Rajoy, de "verantwoordelijkheid" heeft om "de rekeningen te krijgen" voor het nieuwe model van regionale financiering, en heeft apostille: "Als je meer middelen moet inzetten, moet je dat doen, je moet doen."

Diaz heeft deze demonstraties gedaan, in verklaringen aan de journalisten, wanneer wordt gevraagd of zij gelooft dat "de rekeningen uitkomen" van het nieuwe systeem van regionale financiering zodra het Congres vandaag de hervorming van de wet van het Baskische economische concert goedkeurt voor het quinquennium 2017-2021, van 1.300 miljoen euro.

"De verantwoordelijkheid voor de uit te brengen rekeningen komt van Rajoy en als hij meer middelen moet inzetten, moet hij ze inleveren, om het te doen ", heeft hij gereageerd.

Volgens de Andalusische president, als er middelen zijn geweest om de banken te" redden ", moet er geld zijn" om het onderwijs, de afhankelijkheid en de gezondheid van Spanjaarden ".

" De verantwoordelijkheid van de president van de regering moet dringend worden gedaan ", zei hij.

Wat het nieuwe financieringsmodel betreft, drong hij aan op 31 december was de deadline die door de president van de regering werd aangegeven voor de presentatie van het voorstel, dus Rajoy is "verplicht" om dat te doen.

"Bovendien begrijp ik iets niet: als de vice-president, de minister van Financiën en de minister van Buitenlandse Zaken zeggen dat het ontwerp al is gemaakt, waar wacht je nog op? 'vroeg hij.

Hij heeft geëist dat het wordt bijeengeroepen de Raad van het Fiscaal en Financieel Beleid (CPFF) en is onderwerp van discussie met de autonome gemeenschappen, en herhaalde dat het niet begrijpt wat er gebeurt.

"Als het niet gebeurt, liegen ze en, als Het is, het is niet logisch dat dit soort controverses wordt gegenereerd, van confrontaties tussen territoria, wetende dat er een echte behoefte is "die moet worden aangepakt, is voortgezet.

Hij heeft herinnerd dat de commissie van deskundigen zelf heeft gezegd dat er in de autonome gemeenschappen een gebrek aan financiering is om met openbare diensten om te kunnen gaan, dus moet het "in een onmiddellijk;