Uniper management verwerpt het overnameaanbod van het Finse Fortum

De Raad van Bestuur en de Raad van Bestuur van de exploitant van de elektriciteitscentrale en de Duitse energiehandel Unemmer hebben de aandeelhouders aanbevolen om het aanbod van acquisitie (opa) gemaakt door het Finse energiebedrijf Fortum, aldus het bedrijf vandaag.

Frankfurt (Duitsland), 21 november (EFE) .- De Raad van Bestuur en de Raad van Bestuur van de exploitant van de elektriciteitscentrale en de Duitse energiemarker Uniper hebben de aandeelhouders verwierpen het overnamebod (opa) van het Finse energiebedrijf Fortum, zei het bedrijf vandaag.

Het management van de Duitse onderneming is van mening dat de aanbod van 8.050 miljoen euro door Fortum is geen afspiegeling van de werkelijke waarde, noch wil zij geen strategisch voordeel.

Uniper CEO, Klaus Schafer, zei "Het document geeft ook niet duidelijk aan wat de ware intenties van Fortum zijn."

Hij voegde eraan toe dat hij niet tevreden is met het aanbod met betrekking tot de toekomst van de faciliteiten en de medewerkers van Uniper, die vorig jaar werd afgesplitst van het Duitse energiebedrijf E.ON.

Vervolgens beloofde E.ON zijn resterende belang van 46,65% te verkopen aan Fortum.

De voorzitter van Uniper's raad van toezicht, Bernhard Reutersberg, zei dat het bedrijf "buitengewoon goed is geëvolueerd sinds het onafhankelijk werd, het is is financieel solvabel en levert een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van de gas- en elektriciteitsvoorziening in Europa. "

Uniper heeft bijna 40 gigawatt aan elektriciteitscentrales in gebruik Europa en Rusland.

Het heeft waterkracht, steenkool en gas, alsmede belangen in gaspijpleidingen, vloeibaar aardgas en kerncentrales in Europa.