Werkgevers van Colombia verwachten schone verkiezingen in 2018

De president van de Nationale Associatie van Zakenlieden (Andi) van Colombia, Bruce Mac Master, zei vandaag dat hij verwacht "een schone verkiezing" te zien waarin er geen "vies geld in de campagnes" is inclusief geld dat afkomstig is van "guerrilla's die niet zijn verklaard".

Medellín (Colombia), 16 november (EFE) .- De president van de Nationale Associatie van Zakenmensen (Andi) van Colombia, Bruce Mac Master, zei vandaag dat hij verwacht "schone verkiezingen" te zien waarin er is "vuile zilver in de campagnes" inclusief geld afkomstig van "guerrilla's die niet zijn verklaard".

"De verantwoordelijkheid die politici hebben op dit moment, het Congres en de kandidaten zijn erg groot. Andi.

Colombia ziet in 2018 de wettelijke en presidentsverkiezingen tegemoet, waarvoor de revolutionaire alternatieve macht van de Common (FARC) voor de eerste keer wordt gepresenteerd, het feest Eredig politieke guerrilla die werd gevormd na de ondertekening van vredesakkoorden met de Colombiaanse regering een jaar geleden.

Aan de andere kant vertelde Mac Meester aan Efe dat het vredesakkoord ondertekend in november van vorig jaar tussen de regering en de FARC is "economisch gezien gunstig, zolang een algemene premisse is vervuld: Colombia moet een Hij legde uit dat "een van de meest voor de hand liggende voordelen is dat Colombia meer dan 30% van het land heeft gezien gebied waar we geen economische activiteit en tegenwoordig konden doen. "

Hij erkende echter dat er ook" uitdagingen zijn die institutionalisme, veiligheid, democratie, burgerschap, onderwijs en gezondheid. "

De verkiezingen voor de vernieuwing van de hele Senaat en het Huis van Afgevaardigden zullen worden gehouden in maart 2018 en de presidentsverkiezingen in mei in eerste ronde.