Whitefish bevestigt dat de regering van P.Rico "genoeg" heeft betaald om het licht te herstellen

Whitefish Energy, een bedrijf dat na de orkaan Maria in september een controversieel contract won om de hoogspanningslijnen in Puerto Rico op te heffen, bevestigde vandaag dat de Electric Power (AEE) heeft een "voldoende" betaling gedaan van een schuld van 83 miljoen dollar.

San Juan, 23 november (EFE) .- Whitefish Energy, een bedrijf dat een controversieel contract won om de elektriciteitsleiding in Puerto Rico op te tillen na de passage van de orkaan Maria in september, bevestigde vandaag dat de Electric Power Authority (AEE) een "voldoende" betaling van een schuld van 83 miljoen dollar heeft gedaan.

Zoals gemeld door het Amerikaanse bedrijf vandaag in een verklaring pers, op de middag van gisteren, woensdag, heeft de AEE "een betaling gedaan aan Whitefish Energy die voldoende was om de goede trouwdoelstelling van het bedrijf te tonen om het bedrijf en zijn onderaannemers voor de uitgevoerde werkzaamheden.

Whitefish voegde daaraan toe dat hij vanmorgen trots weer aan de slag ging met de 50900 transmissielijn, die een "loop" zal voltooien, die in combinatie met eerdere herstellingen van lijnen 50100 en 50200, zal PREPA de stroom van energie van het zuiden naar het noorden van het eiland kunnen beheren en redundantie creëren voor de centra van vraag vanuit het noorden, inclusief de stad San Juan.

Dit proces, volgens Whitefish, werd versterkt door de recente tijdelijke onderbrekingen van de elektrische stroom, "die niets had wat te doen met de klussen die ze hebben voltooid "door hen in die energieke lijnen.

Dit kritieke werk op lijn 50900 is het type taak exclusief voor helikoptertoegang waarbij Gespecialiseerd in Whitefish Energy, zei het bedrijf.

Afgelopen dinsdag verklaarde de waarnemend directeur van de AEE, Justo González, dat het staatsbedrijf dat hij leidt betaalde Whitefish Energie.

Gonzalez's verduidelijkingen volgen Whitefish Energy's aankondiging dat hij zijn werk in Puerto Rico opschort omdat hij 83 miljoen dollar verschuldigd is, een beslissing die hij heeft gegeven aan weet per brief aan de AEE.

González verduidelijkte dat PREPA facturen van Whitefish Energy heeft ontvangen voor een bedrag van bijna 25 miljoen dollar en dat bedrag is al 13 miljoen dollar betaald.

Tot nu toe is de Electric Power Authority volgens de officiële website van de lokale overheid, status.pr, erin geslaagd 51,40% van de klanten.