Ze vragen om een �??�??preventieve gevangenis voor de CEO van Uber Argentina die beschuldigd wordt van belastingontduiking

Het Openbaar Ministerie van Buenos Aires verzoekt om preventieve hechtenis aan de uitvoerend directeur van Uber Argentina, Mariano Xavier Otero, omdat er een "vluchtrisico" bestaat en dat het de oorzaak die onderzoekt naar zijn bedrijf door schatplichtige ontduiking, geïnformeerde gerechtelijke bronnen aan Efe vandaag.

Buenos Aires, 22 november (EFE) .- Het parket van Buenos Aires verzoekt om preventieve hechtenis aan de uitvoerend directeur van Uber Argentina, Mariano Xavier Otero, omdat er "vluchtgevaar" is en dat zou de oorzaak kunnen hinderen die uw bedrijf onderzoekt voor belastingontduiking, heeft Efe juridische bronnen vandaag op de hoogte gebracht.

Medio november heeft de regering van de regering van Public Revenue (AGIP) verklaarde dat ontdoken Uber 1,044,659.27 pesos (ongeveer $ 59.700 tegen de huidige wisselkoers) aan belastingen op de bruto-inkomen dat overeenkomt met de uitoefening van 2016.

Na dat de officier van justitie, Martín Lapadú, had de preventieve opsluiting van Otero, die als het passagiersvervoer bedrijf, is belast met een aangezochte misdaad van "verergerde belastingontwijking".

De officier van justitie heeft dit verzoek ingediend omdat er een risico van lekkage en obstructie van het onderzoek bestaat.

Dit Dinsdag, het hoofd van de Criminal, Conventional and Misdemeanors Court nummer 21, Cristina Lara, verleende "onbeperkte vrijheid" aan de beschuldigde.

In verklaringen aan Efe onthulde Lapadú dat in de komende dagen zullen "in alle opzichten" in beroep gaan, zei de rechterlijke beslissing.

Volgens het openbaar ministerie, dat de zaak samen met de Criminal Investigation Unit van het Corps of Judicial Investigations (CIJ), had het bedrijf een netwerk van buitenlandse en nationale bedrijven om het financiële circuit te dekken en dus om belasting te ontduiken.

Lapadú drong erop aan dat ondanks het feit dat het transportbedrijf "een jaar geleden" een nationale blokkade had in de applicatie voor mobiele telefoons en computers, het nog niet gesloten.

Bovendien zal de komende dagen nieuwe hoorzittingen worden gevraagd om de "procedurele risico's" van de overige leden van de onderneming die in de zaak worden beschuldigd te beoordelen.