Temer presenteert een digitaal platform om het zoeken naar werk te vergemakkelijken

De Braziliaanse president Michel Temer presenteerde vandaag een digitaal platform dat werklozen helpt toegang te krijgen tot een baan, via directe communicatie tussen werkgevers en werklozen.

Brasilia, 21 november (EFE) .- De Braziliaanse president Michel Temer heeft vandaag een digitaal platform gepresenteerd dat het voor werklozen gemakkelijker maakt om toegang te krijgen tot een baan via een directe communicatie tussen werkgevers en werklozen.

Het nieuwe platform, dat werkgevers en werknemers kan de toegang van computers of mobiele telefoons, bevatten databanken over nieuwe banen, evenals referenties van degenen die aanbieden en op zoek zijn naar werk.

Op dezelfde manier kan via deze tool een reeks procedures worden uitgevoerd voor officiële en gerechtelijke organen van het arbeidsgebied, wat volgens Temer bevestigde dat het veronderstelt "het plaatsen van Brazilië eens in de XXI Eeuw" in die kwestie.

Bij de presentatie van het platform in een ceremonie in het presidentieel paleis van Planalto, benadrukte Temer dat "de regering de hoogste prioriteit heeft om de werkgelegenheid te herstellen" en banen schept voor de bijna 13 miljoen mensen die vandaag werkloos zijn.

In die zin hernieuwde zijn weddenschap dat economische groei de sleutel zal zijn tot het creëren van banen en een beoordeling van "zeer positieve gegevens" zal maken die in de laatste maanden zijn geregistreerd.

"We komen uit de recessie", die tussen 2015 en 2016 een daling van het bruto binnenlands product (bbp) van bijna acht procentpunten veroorzaakte; de inflatie daalde van 10% naar 2,5% ", de rente daalde" op een buitengewone manier en was bijna 14% tot ongeveer 7% "en de Sao Paulo Stock Exchange accumuleert winsten "Historisch," zei hij.

Temer schreef die economische verbetering toe aan hervormingen gepromoot door zijn regering, waaronder hij een brede "modernisering" van arbeidswetten noemde die de macht wegnam van vakbonden en openden de deur naar een mogelijke versoepeling van het personeelsbestand, maar stimuleerden ondernemers ook om nieuwe banen te creëren.

De president benadrukte dat in de In de afgelopen tien maanden zijn ongeveer 300.000 nieuwe plaatsen in het land geopend om te bevestigen dat "de door de regering genomen maatregelen een grote impuls onthullen om de werkloosheid te bestrijden".

Dit kader herhaalde dat het zal aandringen op een hervorming van het pensioenstelsel en het pensioenstelsel, dat tot doel heeft de toegang tot deze voordelen aan te scherpen om een �??�??historisch tekort van de Sociale zekerheid, en gegarandeerd dat het ook zal bijdragen aan het bevorderen van werkgelegenheid, omdat "het het economische klimaat zal verbeteren" in het land.