Chileense overheidsmedewerkers verlammen het werk met het verzoek om een �??�??salarisaanpassing

Chileense overheidswerknemers begonnen vandaag aan een 48-urenstaking, in het kader van onderhandelingen met de regering voor een salarisverbetering die in december van kracht zou moeten worden, geïnformeerde vakbondsleiders in de sector.

Santiago de Chile, 22 november (EFE) .- Chileense overheidswerknemers zijn vandaag begonnen met een staking van 48 uur, in het kader van onderhandelingen met de regering voor een salarisverbetering die moet worden in december van kracht worden, geïnformeerde vakbondsleiders van de sector.

De onderbreking werd opgeroepen door de nationale vereniging van belastingwerknemers (Anef) en het Bureau van de Publieke sector (MSP), waarin de werknemers van de belangrijkste openbare diensten van het zuidelijke land samenkomen.

Na enkele weken van onderhandelingen hebben de werknemers hun vraag verlaagd In eerste instantie, van een loonstijging van 5,0% naar 4,2%, terwijl de regering haar aanbod heeft verhoogd van 1,9 naar 2,1% toename.

Op dit moment van een overeenkomst, zei vandaag de president van de Anef, Carlos Insunza, terwijl van de regering, waar de mensen die belast zijn met het onderhandelen, de ministers van financiën zijn, Nicolás Eyzaguirre en Labour, Alejandra Krauss, er werd aangegeven dat er donderdag een nieuwe bijeenkomst zal zijn met de vakbonden.

Deze laatste hebben niet uitgesloten dat de staking voor onbepaalde tijd wordt verlengd als ze niet worden geaccepteerd. rechtszaken.

Sommige openbare diensten, zoals de burgerlijke stand, Correos en de rechtbanken van justitie, functioneerden normaal vandaag, terwijl verschillende andere, zoals primaire gezondheid, beheerd door de gemeenten, handhaafden ze ethische verschuivingen om gevallen van urgentie bij te wonen