Gasproducenten verzameld in Bolivia zoeken formules om "eerlijke prijzen" te bereiken

De belangrijkste gasleveranciers ter wereld, die 70% van de energiereserves bezitten, streven in Bolivia naar mechanismen om "eerlijke prijzen" te realiseren en de onzekerheid te verminderen over zijn inkomen veroorzaakt door de schommelingen van olie op de markt.

Santa Cruz (Bolivia), 23 november (EFE) .- De belangrijkste gasleveranciers in de wereld, die 70% van de energiereserves bezitten, zoeken in Bolivia naar mechanismen om te bereiken "eerlijke prijzen" en verlagen de onzekerheid over hun inkomen als gevolg van de schommelingen van olie op de markt.

Dit werd vandaag uitgedrukt door de Boliviaanse minister van koolwaterstoffen en gastheer van het Gas Exporting Countries Forum (GECF), Luis Alberto Sánchez, voor wie het verminderen van de onzekerheid is de "belangrijkste uitdaging markt" voor schone brandstof, volgens een communiqué uitgezonden door zijn ministerie.

Het forum, dat plaatsvindt sinds dinsdag in de stad Santa Cruz (oost), wordt bijgewoond door ministers of andere vertegenwoordigers van de twaalf landen leden, en van zeven andere waarnemerstaten.

De benoeming was oorspronkelijk bedoeld om morgen te worden gekroond met een presidentiële vergadering tussen deelnemende landen, maar is alleen gekomen naar het land de president van Equatoriaal Guinea, Teodoro Obiang, aan de macht sinds 1979 en die president Evo Morales vandaag heeft geëerd in La Paz.

Het is mogelijk dat hij morgen zal deelnemen aan de vergadering over President van Venezuela, Nicolás Maduro.

Over de doelstellingen van de bijeenkomst zei Sánchez dat studies moeten worden versneld om een �??�??methodologie vast te stellen om die onzekerheid te waarborgen op prijzen wordt niet beïnvloed "in zodanige omvang door externe factoren" en dat als er een invloed "eerlijke prijzen worden gehandhaafd die blijven bijdragen aan stabiliteit en energiezekerheid" van een land. "

" Om het hoofd te bieden aan de voortdurende veranderingen en uitdagingen, moeten de samenwerkingsovereenkomsten tussen alle actoren van de exporterende en consumerende landen worden versterkt, met het doel van het genereren en garanderen dat alle betrokken partijen op de een of andere manier profiteren, "zei Sánchez.

In het Boliviaanse geval, de daling van de aardgasprijzen Geëxporteerd naar Brazilië en Argentinië heeft zijn economie sterk beïnvloed.

Bovendien moeten de gasproducerende landen, zoals gezegd, "gezamenlijk, een adequate methodologie die laat toe de kosten te optimaliseren die gepaard gaan met exploratie- en exploitatie-activiteiten zonder het herstel van aardgas te beïnvloeden en de voordelen van exploitatie te maximaliseren. "

El officieel erop gezinspeeld dat landen als Bolivia zich afvroegen of de exploitatiekosten van oliemaatschappijen hoog blijven wanneer de gasprijzen laag zijn, hetgeen van invloed zou zijn op de aanbieding ontwikkeling, productie en op de markt.

Business leiders, onder wie de voorzitter van Repsol, Antonio Brufau, aan de vooravond gesproken over de uitdagingen prijzen van aardgas, het bereiken van de conclusie van hetzelfde zijn niet langer geïndexeerd naar de kosten van ruwe olie, maar zal worden gemeten in een "gas tegen gas" -scenario, volgens de geografische regio's.

Schaliegas of niet-conventioneel gas of vloeibaar aardgas (LNG), dat wordt verhandeld in methaantankers of tankwagens, vertegenwoordigt concurrentie voor gas dat wordt geëxporteerd door pijpleidingen.

De intergouvernementele bijeenkomst in Bolivia vertegenwoordigt ook landen die 40% van de wereldproductie van aardgas en 60% van de LNG-exporteurs controleren.

Entre de autoriteiten die vandaag op gereserveerde vergaderingen zijn, zonder toegang tot de pers, zijn de ministers van energie en industrie van Rusland, Alexánder Novak, van Petroleo de Venezuela, Eulogio del Pino; Lid van het forum zijn Algerije, Bolivia, Egypte, Equatoriaal Guinea, Iran, Libië, Nigeria, Qatar, Rusland, Trinidad en Tobago, Verenigde Arabische Emiraten en Venezuela.

Azerbeidzjan, Irak, Kazachstan, Nederland, Noorwegen, Oman en Peru hebben de status van waarnemerslanden.