De president van Ecuador besluit belastingverlagingen om de economie een boost te geven

De president van Ecuador, Lenin Moreno, heeft nieuwe belastingmaatregelen vastgesteld, waaronder een vrijstelling van de betaling van het saldo van het voorschot van de belasting op het inkomen van het belastingtijdvak 2017, voor bedrijven en particulieren die verplicht zijn om rekeningen te houden, meldde de regering vandaag.

Quito, 22 november (EFE) .- De president van Ecuador, Lenin Moreno, heeft nieuwe belastingmaatregelen vastgesteld, waaronder vrijstelling van de betaling van het saldo van de vooruitbetaling van inkomstenbelasting van het fiscale jaar 2017, voor bedrijven en personen die verplicht zijn om rekeningen te houden, meldde de regering vandaag.

In een uitvoerend decreet bepaalde de president die maatregel, gericht tegen aan particulieren of bedrijven waarvan de omzet of de brutojaaromzet gelijk is aan of lager is dan $ 500.000, om hun financiële positie te versterken en productie en werkgelegenheid aan te moedigen, volgens een nota van de nationale secretaris van de communicatie.

De presidentiële bepaling bepaalt dat bedrijven worden vrijgesteld van het betalen van de derde tranche van het belastingvoordeel. aan het inkomen dat in april volgend jaar vervuld moest worden, om de productieve eenheden van liquiditeit te voorzien en de economische activiteit te stimuleren.

Bedrijven met een omzet tot miljoen dollar krijgt een belastingaftrek van 60% en voor bedrijven met een omzet die dat bedrag overschrijden, is de daling 40%.

Moreno gaf opdracht voor de uitvoering van het decreet Internal Revenue Service (SRI), de Ecuadoriaanse Schatkist.

In oktober presenteerde de president een plan om de economie van het land te stimuleren met maatregelen als stimulansen voor het creëren van werkgelegenheid, versterking van dollarisatie, implementatie van elektronisch geld, bezuinigingen in de regering, bestrijding van smokkel en belastingontwijking.

Hij heeft ook aangekondigd dat het zou het inkomstenbelastingtarief van 25% voor bedrijven terugbetalen en het voorschot voor die vergoeding afschaffen voor 82% van het totaal van bedrijven waarvan de jaaromzet niet de $ 300.000.