Ze presenteren de boeren een project van landlevering voor de armen van Paraguay

De regering van Paraguay heeft vandaag bij de belangrijkste boerenorganisaties een wetsontwerp ingediend dat beoogt openbare grond te verlenen aan mensen die zijn gegroepeerd in de armoede- en armoedesector. extreme armoede.

Asunción, 23 november (EFE) .- De regering van Paraguay heeft vandaag bij de belangrijkste boerenorganisaties een wetsontwerp ingediend dat beoogt openbare grond te geven aan personen die zijn gegroepeerd in de sector van armoede en extreme armoede.

"Het is geen subsidie, het is een gratis overdracht van openbaar land aan boerenfamilies, in eeuwigheid, die ervoor zorgt dat het niet kan worden verkopen, "zei Justo Cárdenas, hoofd van het Nationaal Instituut voor Plattelandsontwikkeling en Land (Indert).

Paraguay is een van de landen in de wereld met de grootste ongelijkheid in de grondbezit, waar minder dan 3% van de bevolking ongeveer 85% van het land bezit, volgens de NGO Oxfam.

Cárdenas voegde, via een verklaring van Indert, toe dat het project "Het vormt een keerpunt in de geschiedenis van het land, vooral omdat het een alomvattende ontwikkelingsaanpak heeft om armoede en extreme armoede te overwinnen."

Hij erkende ook dat het initiatief een heerszuchtig karakter heeft, omdat de sector waarop het zal worden gericht niet heeft geprofiteerd van de economische groei van het land.

"Er was macro-economische groei, maar het bereikte niet kwetsbare gezinnen om de armoede te overwinnen, ondanks de opeenvolgende regeringen van de verschillende sectoren die zijn geslaagd, "zei hij.

Cárdenas legde uit dat het voorontwerp van plannen om op te nemen punten zoals toegang tot sociale huisvesting, toegang tot krediet en technische assistentie voor productiviteit.

Het initiatief, dat rekening houdt met voorschriften en ervaringen van landen zoals Colombia, Brazilië en Uruguay, werd gepresenteerd voor vertegenwoordigers van de Paraguayaanse Campesino-beweging, de coördinator van landelijke en stedelijke werknemers, van de centrale boerenorganisaties en inheemse volkeren en de nationale boerenfederatie.